Plamuren, drogen, schuren, herbeginnen, en veeeeel stof.  Dat hebben we gehad!! Op naar de verfwerken.

Mike is van opleiding schrijnwerker en heeft gedurende de jaren dat hij in loondienst werkte veel ervaring opgedaan.  Zo heeft hij enkele jaren bij een zeer gekend schildersbedrijf gewerkt, samen met zijn vader, Michel.  Michel is tot met zijn pensioen schilder bij datzelfde bedrijf gebleven, maar Mike begon toch wel heimwee te hebben naar de stiel die hij op school aanleerde.

Nieuwe opportuniteiten in andere bedrijven hebben hem gebracht tot waar hij nu staat.  Hij is een kei in het plaatsen van gyproc en het uitplamuren ervan.  Uiteraard blinkt hij als schrijnwerk uit in zijn vak, dressings en ingebouwde kasten, keukens of totaalinrichtingprojecten hebben voor hem geen geheimen meer.  Ja, als vrouw van, ben ik heel trots op wat hij telkens opnieuw neerzet.

Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat ook de winkel mooi zal zijn wanneer hij af is zoals we het voor ogen hebben.  Gezien de deadline nadert en er achterstanden zijn met de materialen zal er waarschijnlijk nog wel wat moeten gebeuren na de opening, maar zo kunnen jullie de winkel zien evolueren naar een sfeervolle gezellige kleine woning.  Later meer hierover. We moeten niet alles ineens prijs geven, niet waar?!!

We vullen elkaar aan, ik met mijn passie voor interieur en hij met al zijn kennis.  Ik wil vooral een stijl neerzetten, een stijl die sfeer en gezelligheid weerspiegelt.  Ik was al jaren fan van Kalkverf. Enkele jaren geleden hebben Mike en ik onze woonruimte onder handen genomen.  Voor ons beiden was het de eerste keer dat we met kalfverf aan de slag gingen, maar het is zeer goed te doen voor de handige doe-het-zelver.   Een filmpje over de toe te passen techniek voeg ik toe hieronder.

Kalkverf

Kalkverf is de oudste verf die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid en op kleur gemaakt met natuurlijke mineralen pigmenten.  Wil je meer weten, neem eens een kijkje op onze website.

Zoals je op onze website ziet zijn we dealer van deze verf en in centraal België de enige momenteel.  Mijn inspiratie voor deze stijl vond ik in Nederland, en als je op de website van Carte Colori kijkt dan zie je dat de dealers in Nederland veel dikker gezaaid zijn.  De stijl die ik met de decoratie en de verf wil behalen, is bij onze buren al goed ingeburgerd.  Mijn doel was om jullie ook alles aan te kunnen reiken om deze stijl in jullie woning binnen te kunnen brengen.  De prijzen van de verf is voor elke dealer hetzelfde.  Daarom vind je de prijzen op de website van Carte Colori terug.

Wie van jullie is ook gek op deze verf en verftechniek?  
Zou je ook wel een nieuw interieur willen en een likje verf willen zetten?
Wil je hierover informatie inwinnen?  
Ga je zelf aan de slag of zou je toch liever een professional aan het werk zetten?

We kunnen zeker iemand aanbevelen die deze techniek met blokborstel bij jou op de muren kan toveren.  Mike blijft bij zijn eerste liefde, en dat is schrijnwerk.  Gelukkig maakt hij voor mij en onze winkel wel een uitzondering.  Maar jullie willen we wel uit de slag helpen met enkele tips als je zelf de handen uit de mouwen wil steken.

Een leuk nieuwtje om dit weekend af te sluiten toch!!

Met sfeervolle groeten,

 

Inge

PS: het beloofde filmpje over de techniek